1. marraskuuta 2015

Värityskirja ja muita bongauksiaAika kiitää taas sellaista vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Viime yönä vaihtui marraskuuksi, ja sehän meinaa sitä, että ensi kuussa on joulu. Jösses sentään! Ikkunalaudalla nököttää jo muutama tuikkulyhty, ja keittiön ikkunaan on suunnitteilla jouluvalot. Ja glögiä, sitä voisi ehdottomasti jo lisätä kauppalistalle...

Ihan ekana voisi kuitenkin vaihtaa ikkunaan talviverhot. Mummon uusin kangashankinta on Maija Louekarin Kimpassa-kuosi, jossa toistuu Marimekon ja Kiasman viimevuotisen yhteisnäyttelyn ilme. Kangasta oli pakan verran jäljellä Marimekon ystävämyynneissä Herttoniemessä, mummo nappasi siitä mukaansa kolme metriä.

Nyt pitäisi osata enää päättää, pistäisikö ikkunaan viime vuoden tapaan Kaunis kauris -verhon, vai ompelisiko uuden verhon Kimpassa-kankaasta...


Marimekon ystävämyynnin lisäksi mummo on pistäytynyt myös Helsingin Kirjamessuilla. Sieltä tuli hankittua jo muutama joululahjakirja sekä jokunen uusi opus omaan kirjahyllyyn. 


Yksi hankinnoista on Mira Malliuksen mainio värityskirja Syksystä syksyyn. Suurin osa aikuisille suunnatuista värityskirjoista on ollut mummon mielestä sanalla sanoen rumia, tämä on toista maata. Kirjaa (tai oikeastaan vihkosta) myy ainakin Putinki.


Netti tulvii reseptejä, mutta ei voita keittokirjan selailua. Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege!-kasviskeittokirja oli keikkunut toivelistalla jo pitkään, nyt se lähti mummon matkaan mukavan messutarjouksen siivittämänä.

Saas nähdä, tuleeko tästä kirjasta kokkailun myötä yhtä rakas kuin Saara Törmän somasta ja aika kotikutoisestakin Keittokomero ja huone -keittokirjasta. Sen mummo hankki ihan 2000-luvun alussa VR:n makasiinien Ruohonjuuri-myymälästä, joten kirjaan sisältyy ihan erityistä tunnearvoa. Siis sen lisäksi, että kirjasta on tullut kok(l)attua vuosien mittaan jokainen resepti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti