3. syyskuuta 2015

Puikoilla: villatakki


Mummo on neulonut useammankin pikkuruisen villatakin. Kivoja ohjeita on tarjolla monta, esimerkiksi Kässänopen painajaisen neuletakki valmistuu tosi nopsasti. Itsellekin on tullut neulottua ensisijaisesti kaikkea pienempää, kuten lapasia, huiveja ja pipoja.

Pari vuotta sitten tekeillä oli myös ihana (ja aikuisten kokoinen) villatakki, mutta mitoitus meni pahasti pieleen. Purkuhommiahan siitä seurasi, ja langa muuttui sittemmin yhdeksi villapaidaksi, pariksi pipoksi ja pitkäksi kaulaliinaksi.

Ajatus itsetehdystä villatakista on kuitenkin kummitellut mielessä jo pidemmän aikaa, ja nyt tuntui löytyvän myös passeli ohje. Kun takkia neuloo kaula-aukosta alaspäin, onnistuu sovittaminen jo varhaisessa vaiheessa. Myös englanninkielinen neuletermistö alkaa olla jo varsin hyvin hallussa, joten mummo päätti pistää puikoille Louise Top Down -villatakin.

Toinen eli ensimmäinen hiha tuli tosin neulottua kahteen kertaan, kiitos hassun ajatusvirheen ohjetta lukiessa. Se toinen hiha valmistunee huomenissa, ja sitten pääseekin jo napinläpien kimppuun.

Tänä vuonna mummo aikoo toivottaa syksyn tervetulleeksi itsetehty villatakki niskassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti