16. joulukuuta 2012

Ruokakaupassa


Mummo tykkää käydä ruokakaupassa. Parasta on päästä ajan kanssa isoon markettiin. Kuljeskella rauhassa hyllyjen välissä ja ihmetellä valikoimaa. Ihastella purkkeja ja pakkauksia.

Kaikkein parasta ruokakauppavierailut ovat ulkomailla. Siellä jopa kauppaketjujen omat tuotteet voivat näyttää ihanilta ja eksoottisilta - ja silloin kotimaiset Pirkat ja muut tuntuvat ihan tylsiltä. Toisaalta esimerkiksi Valion viilipurkit ovat varsin somia, mummo on nähnyt myös ulkomaalaisten turistien ihailevan niitä. Mummon erityissuosikkeihin lukeutuvat myös Laitilan virvoitusjuomat ja Valio Bulgarian jogurtti.
Vaikka kaupassa viipyisi pitkään, niin paljoa ei tartte ostaa. Välillä tosin tekee löytöjä, jotka suorastaan vaativat ostotoimenpiteitä. Tänään mummo poikkesi Oulunkylän K-supermarket Mustapekkaan ja huomasi yhdessä hyllynpäädyssä pinon hienoja peltipurkkeja. Tarkempi tarkastelu osoitti, että ne olivat Saanan ja Ollin Liptonin Rainforest Alliance -sertifioidulle teelle suunnittelemia. Punaisia rasioita oli pinossa kymmenkunta, mutta vihreitä vain yksi. Se oli selvästi mummolle tarkoitettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti