17. helmikuuta 2015

Pannu kuumana



Mummolla on uusi suosikkikahvi, tai oikeastaan kahvipaahtimo! Helsinkiläisen Kaffa Roasteryn paahtimo sijaitsee Punavuoressa, ja voi mitä ihania kahvisekoituksia siellä tehdäänkään. Etenkin Tauko on sekoitus juuri henkisen mummon makuun, voittaa juhlamokat ja tummatpresidentit 6-0.


Aiemmin mummo osti aina suodatinjauhatusta, mutta papujen jauhamisessa on oma viehätyksensä. Vuosikymmeniä vanha kahvimylly toimii vielä moitteetta, tosin sen käyttö vaatii hivenen hauista.


Mummon ja papan keittiössä on viime kesästä lähtien majaillut valkoinen Moccamaster. Muuton yhteydessä tehtiin keittiöremontti, eikä uuten kotiin kelpuutettu mitä tahansa keitintä. Aiemman kodin keittiöhän oli sen verran pikkuruinen, ettei kahvinkeittimelle oikein ollut sijaan. Siispä mummo joikin useamman vuoden ajan kotioloissa ainoastaan murukahvia ja harvakseltaan myös mutteripannukahvia.

Kesällä kuluikin useita iltoja kahvinkeittimiä googlaillessa. Loppujen lopuksi keitin löytyi kesälomareissulla Mikkelin Gigantin hyllystä - tuollaista valkeaa mallia ei näkynyt Moccamasterin omilla nettisivuilla lainkaan. Mutta kohtaaminen siellä hyllyjen välissä, se oli rakkautta ensi silmäyksellä, ja ostopäätös oli sillä selvä.

1 kommentti: