31. toukokuuta 2015

Parveke täyttyy



Parveke on parhautta! Amppelikukka on yhä hakusessa, mutta mummon parvekkeella kasvaa jo orvokkeja, pelargonioita, ruohosipulia, ruukkuruusu ja marketta. Vielä mahtuu kahvikupin kera sekaan itsekin, vaikkei parveke suuren suuri olekaan...

Juuri passeli tuoli pienelle parvekkeelle on Fermobin Bistro. Samanlaisia on Svenska Teaterin edessä olevalla terassilla iso rykelmä, sopiva väri oli helppo valita sieltä ennen tuolin tilaamista netistä.

Kasvatuspuuhissa


Mummon ja papan kotiin muutti viikko takaperin kaksi chiliä. Vesikasvatuksessa varttuneet taimet istutettiin multaan - alkushokin jälkeen taimet voivat nyt varsin hyvin. Toinen pääsi altakasteluruukkuun, missä se viihtynee vallan mukavasti. Pienessä ruukussa chili voi keskittyä sadon tuottamiseen juurien kasvattamisen sijaan.

Ja se toinen chili puolestaan kasvaa nyt ylösalaisin, tartteekin muistaa napata sen erilaisesta ruukusta valokuva!

30. toukokuuta 2015

Ikkunapyykkiä!


Ikkunanpesu kuuluu kevääseen siinä missä rusinat pullapitkoon. Nyt kelpaa tähystää pihalle!

21. toukokuuta 2015

Lippakiskan kantapöydässä


Kevään parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että Käpylän lippakioski on avannut luukkunsa. Ensimmäiset maitokahvit nautittiin vappupäivänä, ja pöydästä sähkökaapin vieressä on jo suorastaan ehtinyt muodostua mummon kantapöytä!

18. toukokuuta 2015

Mökkiviikonloppu


Perjantaina päättyi parin viikon kiireinen työputki. Viimeisen työsähköpostin lähettämisen jälkeen oli mukavaa suunnata mökkeilemään. Viikonloppuna ohjelmassa oli tyrnipensaan istutuspuuhia, voikukkien kitkemistä, parin litran muurinpohjalettutaikinan vatkaus (miehet hoitivat paistamisen), ruoanlaittoa, makkaranpaistoa (Poutun tofu kasvisgrilleri sinapilla = oikein hyvää), saunomista ja kiireetöntä yhdessäoloa.

Jee mikä fiilis, kun sai upottaa sormet multaan. Pihapuuhastelun jälkeen kelpasi siemailla ansaittua keskikaljaa - kumisaappaat jalassa toki.



Peltomaisemaa piisasi ja vanha Porschekin käynnistyi melkoisen älämölön kera. Vaan niin mukavaa kuin maalla olikin, niin kyllä kotosalla on kaikkein parasta.

17. toukokuuta 2015

Parvekekausi on avattu!

  

Luonto vihertää jo ihanasti, ja niin alkaa vihertää myös meidän parveke! Kauden ensimmäinen kukkaostos oli kassillinen orvokkeja. Hakaniemen torilla oli suorastaan runsauden pulaa kauniista kukista, mutta pelargoniat pääsevät parvekelaatikkoon hieman myöhemmin. Amppelikukka sen sijaan on vasta mietinnässä, suurin osa valmiista amppeleista kun a) turhan isoja, b) muovisia ja c) aika rumia!



Astia orvokeille oli jo valmiina, emalikippo löytyi joulun aikaan kirpputorilta. Neljä orvokkinökköstä täyttivät astian juuri sopivasti. 


Hakaniemen hallista mukaan puolestaan tarttui tämä herkullinen viineri. Oli mukavaa mutustaa se auringon paisteessa istutuspuuhien päätteeksi.