30. huhtikuuta 2015

Villahousupyykkiä


Mummolla on piisannut työkiireitä - ja hyvä niin, yrittäjyys on lähtenyt mukavasti käyntiin. Aikaa on kulunut myös kotona puuhasteluun. Villahousut kestivät mainiosti pesukoneen hienopesuohjelman, nyt on ne kiva pakata puhtaina kesäsäilöön.



Ja vaikka kalenteri olisi miten täynnä, niin aina on aikaa kahvittelulle.

20. huhtikuuta 2015

Nimensä veroinen Aarresaari!


Salossa poikkesimme myös Kirppis Aarresaareen. Hurjan iso kirpputori tarjosi runsaasti ihmeteltävää ja ihasteltavaa, ja sijaintikin oli sopivasti ihan rautatieaseman läheisyydessä (Vilhonkatu 22).

Mummo vilkuili "sillä silmällä" etenkin astiatarjontaa, olisi mukavaa löytää parvekkeelle soma vanha kattila kukkien suojaruukuksi. Siihen tarkoitukseen voisi ostaa kuluneen ja ruoanlaittoon sopimattoman kapistuksen, kunhan kattilan ulkopinta olisi kaunis.

Kattilarintamalla ei tällä kertaa tärpännyt, mutta tyhjin käsin mummo ei silti Aarresaaresta poistunut. Silmiin osui hurjan soma ja hyväkuntoinen Arabian Pomona-purkki luumukuosilla. Purkki sai rakastavan uuden kodin mummon ja papan luota.

19. huhtikuuta 2015

Elämä lyhyt, kahvi hyvää




Kotimaan matkailu on mainiota puuhaa! Eilen lauantaina mummo teki rakkaan ystävänsä Annakaisan kera kevätretken Saloon. Perjantai kului siis Turussa, ja lauantaina oli kotimatkan aika. Sen sijaan, että olisimme matkanneet suoraan Turusta Helsinkiin, teimme neljän ja puolen tunnin pysähdyksen Saloon.

Siinä ajassa ehti muun muassa istuskella kaikessa rauhassa ihanassa Toinen keksi -kahvilassa.


Hyvä tovi vierähti myös Salon taidemuseo Veturitallissa, missä on vielä 17.5. asti esillä Nick Brandtin valokuvanäyttely On This Earth, A Shadow Falls. Se käsittää huikeita mustavalkokuvia Itä-Afrikan villieläimistä. Jos on mitään asiaan Salon suuntaan, niin kannattaa poiketa näyttelyssä!

Mummoon teki vaikutuksen myös taidemuseon postikorttivalikoima, olikin jo korkea aika pistää taas matkaan hieman perinteistä postia...

13. huhtikuuta 2015

Elokuvissa

Viikolla tuli käytyä elokuvissa. The Second Best Exotic Marigold Hotel -leffan yleisöstä kaikki muut taisivat olla ihan oikeita mummoja, ja elokuva iskikin heihin paremmin kuin henkiseen mummoon. Ihan hyvä joo, mutta liian pitkäveteinen.

Sen sijaan henkinen mummo suosittelee Paperi T:n uutta singleä Elokuva. Mukana on 22 Pistepirkon P-K Keränen. Hyvä!


5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisvierailu


Keväthuivi etenee, vaikka nämä kaksi apuria yrittivät enemmänkin sabotoida kuin edistää mummon neulomista.

4. huhtikuuta 2015

Silmäniskijä ikkunassa


Tämä pöllö iskee nyt silmää olohuoneen nurkassa, olikin jo korkea aika vaihtaa kesäverhot ikkunaan!

Kesäverhon kuosi on Marimekon Kuiskaaja (Maija Louekari 2006), harmillista kyllä sen valmistus on lopetettu. Kangasta oli nimittäin tarjolla kahdessa eri värissä, ja mummolle kelpaisi kernaasti myös se toinen, räväkämpi värivaihtoehto.

3. huhtikuuta 2015

Keittiössä vihertää


Tänään pitkäperjantaina oli aikaa kokkailla kaikessa rauhassa. Pinaatti ja avokado ovat mummon lempiraaka-aineet juuri nyt, joten illallisen pääruoka sai useammankin lisukkeen!


Keittokirjasuosikiksi puolestaan on noussut Elina Innasen Vegaanin keittiössä. Superinspiroiva opus, seuraavana testiin pääsevät falafel-pyörykät. Kannattaa muuten tsekata myös Elinan Chocochili-vegaaniruokablogi!