30. maaliskuuta 2015

Liemessä


Mummo oli haaveillut kesärullista jo monen viikon ajan. Haaveet toteutti lauantaina vietnamilainen ravintola Lie Mi. Tofutäytteiset rullat olivat ihan ä l y h y v i ä. Lie Missä tulee varppina vierailtua pian uudelleen.

24. maaliskuuta 2015

Murua rinnan alle


Mummo piipahti tänään #hymynresepti-jäätelöbaarissa Miltton Showroomilla Uudenmaankadulla (auki vielä seuraavat kolme päivää kello 09-18). Tarjolla oli maistiaisia kevään uutuusjäätelöistä, ja suurena Murueskimoiden ystävänä piti tietenkin heti testata Kingis Muru. Ei lainkaan hullumpi!

Ps. Korvapuusteja mummo ei ole hetkeen leiponut, ja ehkä juuri siksi jäätelöbaarin pakastealtaasta pisti silmään Ben and Jerry's -uutuus Cinnamon Buns eli karamellikermajäätelöä, kanelikastiketta ja kanelipullataikinan paloja. Korvapuustit ovat selvästi kovassa huudossa, sillä ne ovat myös 3 Kaverin Jäätelöiden uutuusmakuna. Mummon kauppalista taisi juuri täydentyä kahdella jäätelöpaketilla. 

21. maaliskuuta 2015

Helsinki Coffee Festival




Suvilahden Kattilahallissa järjestetään tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Helsingin Coffee Festival. Äärimmäisen vahva suositus, vielä huomenna ehtii maistelemaan kahveja ja täydentämään omaa kahvitietoutta!

Tämän päivän setit eli aamukaffet ja iltapäiväkaffet olivat molemmat loppuunmyytyjä, mutta hallissa ei silti ollut tungosta. Ruusuja siis järjestäjille, oli mukavan väljää ja eikä kahvia tarvinnut jonottaa.

Mummon kahvitietous nousi uudelle tasolle jo vuosia sitten Pauligin kahvikurssilla Vuosaaressa. Siellä käytiin kahvin valmistusprosessi perusteellisesti läpi ja vertailtiin erilaisia paahtoja. Illan kohokohtia oli Pauligin kahvimuseo, voi niitä ihania vanhoja etikettejä... Kaikkein parasta oli kuitenkin se, että koko kurssi oli yllätys, jonka mummon ystävä Sannaliina järjesti. Etukäteen piti vain varata ilta kalenterista ja saapua Sörnäisten metroasemalle tietyllä kellonlyömällä.

Tämän päivän triviasta jäi päällimmäisenä mieleen se, että hifistelyn sijaan voi puhua nautiskelusta. Juuri sitähän hyvän kahvin siemailu on!

19. maaliskuuta 2015

Ruusuja ruukussa


Tulevan kesän parvekekukkahankintoja pitänee suunnittella vielä tovi. Pelargonioita nyt ainakin, harkinnassa ovat myös krysanteemit ja orvokit.

Hyvässä lykyssä tämä ruukkuruusukin pääsee parvekkeelle, kunhan sille vain löytyisi sisältä suotuisa paikka tuleviksi viikoiksi. Ikkunalaudalla se saa liikaa aurinkoa, eikä ulos ole vielä asiaa. Viimeiset pari päivää se on nököttänyt parvekkeen kynnyksellä - varsin tyytyväisen oloisena onneksi.

18. maaliskuuta 2015

Värikkäät villasukat



Villasukkia ei voi olla liikaa! Ja kuten mummo on aiemminkin todennut, parhaissa villasukissa on raitoja myös jalkaterissä.

Keväthuivi


Työn alla juuri nyt: Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta tuttu Harmaa ja liila. Mummon huiviin tosin tulee ainakin neljää väriä, nyt on menossa toinen vyyhti läksiäislahjaksi saatua Tukuwool Fingering -lankaa.

17. maaliskuuta 2015

Hyvä Flow



Mummon ystävä vinkkasi tänään ihanasta lehdestä nimeltä Flow. "A magazine for paper lovers" - mummo oli heti myyty! Hollantilaisen lehden englanninkielistä painosta myy ainakin Kulma Sanomatalossa.

Hyvän lehden tunnistaa siitä, että sen haluaa lukea kannesta kanteen. Mummo on jo puolivälissä.

16. maaliskuuta 2015

Kellon paikka on ranteessa



Mummo on käyttänyt rannekelloa aina siitä asti, kun lapsena oppi lukemaan kelloa. Ihan tavallinen rannekello riittää, älykelloa ei mummon ranteessa nähdä. Lauantain Hesarin kellojuttu tuli silti luettua hymyssä suin!

Tällä hetkellä mummolla on kaksi kelloa. Kuvan värikäs Nixon on tuore hankinta, musta Swatch on sen sijaan marinoitu jo monissa liemissä (ihan kirjaimellisestikin).

15. maaliskuuta 2015

Walking style II


Eletään älypuhelinsovellusten kulta-aikaa, mutta mummo kävi ostamassa uuden pariston askelmittariinsa. Eilen iltakuudelta mittari näytti 7389 askelta, päivän päätteksi lukema oli 10 021. Kymppitonnin rajapyykki olisi tarkoitus rikkoa myös tänään, siispä ulos aurinkoon. Heippa!

14. maaliskuuta 2015

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista



Henna-Kaisa Sivosen Mummoillen-kirja julkaistiin vasta, ja mummoilu tuntuu olevan muutenkin pinnalla. Henkinen mummo viis veisaa muodikkuudesta, mummoilu on aina mukavaa!

Mukava kokemus oli myös antaa haastattelu Ilta-Sanomille, lopputulos on luettavissa viikonvaihteen lehdestä. Tämä oli muuten jo toinen kerta, kun mummo pääsi kertomaan arjestaan toimittajalle. Me Naiset haastatteli mummoa marraskuussa 2012. Molemmat jutut ovat toki tallessa leikekirjan välissä.

13. maaliskuuta 2015

vyyhti VS kerä



Voihan lankavyyhti! Langan keriminen vyyhdistä kerälle on mukavaa mutta viitseliäisyyttä vaativaa puuhaa. Onneksi on kotona apukädet, yksin saisi tehdä melkoiset viritelmät - tai sitten pitäisi hankkia avuksi vyyhdinpuut eli sirkansääret eli kerinpuut eli kerinlehdet. Välineellä on monta nimeä!

10. maaliskuuta 2015

Henkisen mummon käsikirja!


Mummo on tohkeissaan, sillä Gummerus on julkaissut Mummoillen-kirjan, jonka alaotsikkona komeilee "henkisen mummon käsikirja". Jumankekka, ikioma käsikirja! Ihan kokonaan mummo ei vielä ole ennättänyt kirjaa lukea, mutta selailtu on sieltä täältä.

Huippuopus sisältää muun muassa ihania mummomuistoja ja rutkasti erilaisia vinkkejä arjen eloon. Voi tätä innostuksen määrää, tuntuukohan sudenpennuista samalta sudenpentujen käsikirjaa lukiessa?

Henkinen mummo <3 oikeat mummot. Sydämiä myös Henna-Kaisa Sivoselle, olet valinnut kirjallesi mainion aiheen.

9. maaliskuuta 2015

Mattopyykkimuki


Mummo aloitti muumimukien keräilyn puolivahingossa 2000-luvun taitteessa - viitisentoista vuotta sitten siis. Mukeja on ehtinyt kertyä kaappiin melkoinen liuta, ja jo pariin otteeseen mummo on päättänyt kokoelman olevan kasassa. Vaan sitten myyntiin on tullut niin kaunis muki, ettei sellaista kertakaikkiaan ole voinut vastustaa. Niin on käynyt mm. Primadonnan hevonen -mukin kohdalla kesällä 2012.

Sen hankkimisen jälkeen ehti sentäs vierähtää pari vuotta ilman uusia mukeja, kunnes nyt helmikuussa Håll Sverige rent eli Pidä Ruotsi siistinä -muki vei mummon sydämen. Räsymattopyykkimuki, huh miten soma!

8. maaliskuuta 2015

Johan & Nyströmillä!


Naistenpäivän kunniaksi tuli testattua uusi kahvila Helsingissä. Tai no, Johan & Nyströmin konseptiputiikki Katajanokan Kanavarannassa ei ole uusi, mummo vaan ei ollut käynyt siellä aiemmin. Paikka oli sympaattinen ja kahvi hirmuisen hyvää, tämänpäiväinen ei varppina jää ainoaksi vierailuksi siellä.

Aiemmin tuli muutes tilattua lähes aina perinteistä suodatinkahvia, mutta nykyisin mummon vakkaritilaus kahvilassa on cappuccino. Hyvä kahvi, parempi mieli.

Ps. Mummolla ja papalla on nyt liput Helsinki Coffee Festivalille, jännä nähdä, mitä kaikkea Suvilahden Kattilahallissa on parin viikon päästä tarjolla!

5. maaliskuuta 2015

Kalenterimerkintöjä




Rehellisyyden nimissä on sanottava, että puhelimen kalenteri on näppärä, muttei vedä vertoja paperikalenterille. Jo monena vuonna mummo on luottanut Lahden ammattikorkeakoulun valokuvausopiskelijoihin. Muotoilu- ja taideinstituutin valokuvauksen 2. vuosikurssin opiskelijat ovat koonneet i-ha-ni-a kalentereita!

Vuoden 2015 kalenterin nimi on Yhdessä - ja heti ensimmäisellä sivulla se kiteytetäänkin: "Kaikki alkaa ystävyydestä." Mummo komppaa. Toivottavasti kalenteriprojekti kuuluu toisen vuosikurssin opintoihin vielä pitkälle tulevaisuuteen.

2. maaliskuuta 2015

Maljakkohaaveita

Tulevaisuuden klassikoksi mainostettu Iittalan Ruutu-maljakko kelpaisi mummolle vaikka heti, vaikka eletäänkin vasta nykyisyyttä. Kirkkaan maljakon lisäksi mummoa puhuttelee etenkin sävy "aavikko". Onneksi haaveilu ei maksa mitään.

Linkin video toi muuten mieleen lapsuuden vierailut lasitehdas Studiolasissa Pertunmaalla, lasinpuhaltajien työskentelyn seuraaminen oli tosi jännää!

Etelänmatka


Mummo piipahti pitkästä aikaa Tallinnassa. Perjantaiaamuna laivalla etelänaapuriin, yö hotellissa ja lauantai-iltana takaisin kotiin. Ihana reissu!

Kiertelyä kaupungilla (askelmittari kertoi, että perjantaina tuli käveltyä 12 kilometriä), tietysti visiitti Karnaluksiin, herkullista ruokaa ja makoisaa kahvia. Jokusen kortin ostaminen, kirjoittaminen ja postitus, kevätauringon paisteesta nauttiminen. Reissun oikeastaan ainoa pettymys oli kamala kahvi hotellin aamiaisella. Onneksi sekin unohtui pian - kiitos kahvilassa tilatun cappuccinon.

Mummo on päässyt siihen ikään, että itselle ostelua mukavampaa on melkeinpä miettiä lahjoja ja tuliaisia muille. Nu Nordik -puodista tarttuikin matkaan yksi 50-vuotislahja ja parikin tuliaisostosta. Reissulla testattiin myös viime kesänä Tallinnaan avattu vegaaniravintola V, josta tuli kertarysäyksellä mummo uusi suosikki. Se sijaitsee Rataskaevulla vanhassa kaupungissa, ihan Von Krahlin vieressä. Hirmumakoisaa ruokaa, vahva suositus!