11. tammikuuta 2015

Kirjontakuumetta



Mummo bongasi kirjakaupan alennusmyynnistä aarteen, nimittäin Karin Holmbergin Kirjo ja korista pientä ja suurta -kirjan (linkki vie Adlibriksen sivuille, sielläkään hinta ei ole hullumpi). Kirjontavuosi 2015 kelpasi korkata pyykkipojalla, joka saa vielä seurakseen muutaman sanan. Ne mummo ajatteli napata Pariisin kevään Pyykkipäivä-biisistä.

Kirjassa on esillä valmiita malleja, mutta opuksen paras anti on ehdottomasti inspiraatio. Suunnitteilla on omia kuvioita ja tekstejä, ja niitä silmällä pitäen tartti tiettykin inventoida oma lankavalikoima. 

5. tammikuuta 2015

Puikoilla: raidallinen villatakki


Mummo aloitti tämän pikkuruisen villatakin neulomisen viime kesänä. Takakappale ja toinen etukappale valmistuivat nopsasti, ja sitten huomion taisikin viedä joku toinen käsityö. Takin alku nökötti koko syksyn kaapissa, joten nyt on korkea aika neuloa toinenkin etukappale valmiiksi - sitten pääseekin pähkäilemään hihojen raidoitusta!

4. tammikuuta 2015

Tilkkanen talviaurinkoa




Sataisipa myös Etelä-Suomeen pian lisää lunta!

3. tammikuuta 2015

Syömään!


Mummon suosikkileipä kautta aikojen: Kotileipomo Siiskosen ruisrouheleipä. 


Jouluna tuli syötyä paljon kalaa, etenkin sekä kylmäsavu- että graavilohi tekivät kauppansa. Sillistä mummo sen sijaan ei perusta yhtään. 


Torttuja mummo söi koko joulukuun mittaan yhteensä huimat 2 kpl. Mutustamiaan piparkakkuja mummo ei laskenut.

Uusi vuosi, uudet kujeet




2015! Sen kunniaksi välillä muitakin kuin Hipstamatic-otoksia!