26. elokuuta 2014

Villatakkivertailu

Kaupungilla on viime päivinä tullut vastaan monen monta polvipituista villatakkia. Hirmuisen somia kaikki, ja takkien innoittamana mummo googlaili tänään ohjetta sellaisen neulomiseen. Ainakin Kalastajan vaimo tarjoaa passelin vaihtoehdon.

Netissä seikkaillessa vastaan tuli kuitenkin myös Pilvenreunalla-takki. Mummo miettii juuri kuumeisesti, antaisiko sellaiselle vielä uuden mahdollisuuden. Ensimmäisen yrityksen langat on jo käytetty muuhun, mutta... 

17. elokuuta 2014

Suoraa vai siksakkia?



Mummo toteutti perjantaina pitkäaikaisen haaveensa ja osti elämänsä ensimmäisen ompelukoneen. Sopivan koneen tarjosi ompelukoneliike MP-Tikki Helsingin Malmilla. Kone kotiutui perjantaina ja tositoimien aika koitti tänään sunnuntaina. 

To do -listan kärjessä oli suojapussi koneelle. Ompelukoneen mukana tuli varmastikin ihan kelpo suojus, mutta se oli kokovalkoinen eli sanalla sanoen tylsä. Niinpä mummo poikkesi lauantaina Marimekon myymälässä vahakangasostoksilla.


Vaikka kone osoittautui helppokäyttöiseksi, tarvitsi ensimmäisen langan puolaamisen yhteydessä lukea kiltisti ohjekirjaa. Mummo halusi ehdottomasti mekaanisen koneen, ja päätyi kysyiseen Janome-merkkiseen koneeseen ystävänsä suosituksesta. Onneksi tuli myös vietettyä pari iltaa koneita googlaten, muuten olisi voinut mennä sormi suuhun siellä myymälässä. Ompelukoneliikkeen herra oli nimittäis melkoinen kauppamies!



Suojus oli sopiva aloitustyö, koska se valmistui nopsasti! Seuraavaksi ompeluprojektiksi mummo on kaavaillut pussukkaa valokuvaustarvikkeille. Vahakankaan lopuista voisi puolestaan ommella uuden meikkipussin, tai sitten siitä saisi soman syöttölapun lahjaksi kavereiden vauvalle. Hmmmm, tartteekin mitata, josko jämäpalasta piisaisi molempiiin...

15. elokuuta 2014

Sehän on String!


Kotosalla sisustuspuuhat etenevät pikkuhiljaa. Ensimmäinen osa String-hyllyä on jo paikallaan, sitä toista (ja isompaa) osaa mummo ja pappa saavat odotella vielä jokusen viikon. 

Alunperin hakusessa oli siis astiakaappi, mutta yhden Lanternassa vietetyn illan jälkeen oli todettava, ettei sellainen sovi uuteen keittiöön. Klassiset astiakaapit näyttivät yksinkertaisesti tylsiltä, niin perinteisen ystävä kuin mummo onkin. Ja siinä vaiheessa, kun vastaan osui valkoinen String-hyllykkö tammisilla hyllylevyillä, ei tarvittanut enää miettiä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Kaverikseen iso hylly sai siis jo tämän pienemmän String Pocket -hyllyn.

14. elokuuta 2014

Festivaalihumussa!




Viime viikonvaihteessa tuli festaroitua Helsingissä. Suvilahdessa järjestettiin Flow, ja musiikkielämysten ja muun mukavan ohella tarjolla oli erityishyvää murkinaa. Kehuja ansaitsee eritoten Mat Cateringin punariisisalaatti sekä Sandron hampurilainen, jonka välissä oli sekä halloumia että fatania (fatan = falafel + seitan). Älyherkullisia molemmat!





Keikoista mummon mieleen olivat etenkin The National sekä Teksti-TV 666. Kumpainenkin jäi kuvaamatta, koska - no tietty siksi, että niiden aikana piti keskittyä oleelliseen eikä iPhonen räpläämiseen!

13. elokuuta 2014

Mummon pelargoniat


Pelargoniat kukkivat kauniisti parvekkeella. Voi, miten mukavaa puuhaa niiden hoitaminen onkaan.


Parvekkeen lattialla puolestaan kasvaa ruohosipulia ja basilikaa. Vaikkei parveke ole suuren suuri, mahtuu siellä kahvittelemaan mainiosti. Mikä siinä onkaan, että kahvi maistuu aina parhaalta ulkosalla. Vähän niin kuin eväätkin!