27. huhtikuuta 2014

Sormet maalissa


Mummon viikonloppu kului remppahommissa. Patteri, siivouskaapin ovi ja muutamat ovenkarmit saivat uuden maalipeitteen. Ennen pitkää on tarkoitus muuttaa isompiin neliöihin, joten "pienen pintaremontin" taka-ajatuksena oli asunnon myynti. Ihan vielä se ei ole ajankohtaista - onkin kivaa ehtiä ensin itsekin nauttia tovi remontin tuloksista.

22. huhtikuuta 2014

Pari metriä kaulaliinaa



Pääsiäisen aikoihin kelpasi istuskella pihalla ja neuloa kaulaliinaa. Mummo päätti testata tuubihuivin neulosta ihan tuikitavalliseen kaulaliinaan. Vajaa pari metriä on jo valmiina, vielä saa neuloa tovin!  


21. huhtikuuta 2014

Purjoa ja raparperia


Nuorempana mummon unelmien miehen tuntomerkit saattoi kiteyttää rimpsuun "pillihousuinen villatakkimies, jolla on raparperia kangaskassissa". Papalla on pillihousut ja villatakki, ja vuosien myötä mummo on oivaltanut, että se piisaa. Kangaskassi raparpereineen (tai purjosipuleineen) voi roikkua omassakin käsipuolessa. Kokonaisuus ratkaisee.

Jostain syystä mummoa hymyilyttää erityisen paljon aina silloin, kun omasta laukusta pilkistää torin tai kaupan vihannesosaston tarjontaa. Silloin ollaan olennaisen äärellä - ja jos toisella kädellä kantaa laukkua, niin toisella voi pitää pappaa kädestä kiinni.

14. huhtikuuta 2014

Välineompelua


Mummon ristipistotarpeet täydentyivät puisella pyöreällä kehikolla. Nyt kelpaa pistellä.

Valmista tuli


 Siinä se nyt komeilee! Tekeminen oli niin mukavaa puuhaa, että uusi on jo suunnitteilla.

13. huhtikuuta 2014

Nappikaupoilla



Mummo kävi viikonloppuna nappikaupoilla. Villatakkiin tarvittiin napit, eikä mummon omista valikoimista löytynyt sopivia. Huh, mikä valinnan vaikeus siellä puodissa iskikään. Hirmusti erilaisia hyviä vaihtoehtoja tarjolla, tuntui ihan epäreilulta, että niistä piti valita vain yksi.

Onneksi oli esimerkkinappi (muuten hyvä, mutta väärän värinen) mukana sopivan koon määrittämiseksi, silmämääräisesti sitä olisi ollut mahdoton arvioida. Lopulta mummo päätyi vaaleisiin, hennosti kuvioituihin nappeihin.

10. huhtikuuta 2014

Kolkyt yks!


Kevät on tuonut tullessaan siivousvimman. Työpaikan lounastauolla tuli puolestaan bongattua Hietsun kirpparin uudet paikkanumeroinnit ja viivat, torille voisi tulevana kesänä mennä itsekin kauppiaaksi. Se on kumma, miten kaappiin aina kertyy yhtä sun toista sellaista, mitä ilmankin pärjäisi vallan mainiosti.

Viime aikoina mummo on myös ajatellut usein cd-kokoelmaansa. Levyjä on kaksi isoa laatikollista, mutta oikeastaan kaikki musiikki tulee kuunneltua digitaalisessa muodossa. Ainakaan toistaiseksi mummo ei silti raaski levyistään luopua, niin paljon muistoja niihin liittyy.

9. huhtikuuta 2014

Raitatakki


Villatakki alkaa olla valmis, seuraava on jo suunnitteilla!

1. huhtikuuta 2014

Vihertää!


Huhtikuu! Enää pari viikkoa pääsiäiseen, hyvä muistutus siitä ovat kotimatkalla bongatut narsissit ja pajunkissat.



Myös kevät tekee tuloaan huimaa vauhtia. Todistusaineistoa oli tarjolla takapihalla.