31. maaliskuuta 2014

Nu Nordik


Karnaluksin ohella mummo suosittelee Tallinassa myös Nu Nordik -putiikkia. Tarjolla on virolaista designia - kaikenlaisia ihanuuksia. Eihän sieltä onnistunut tyhjin käsin poistua, mukaan tarttui soma ja ohuen ohut korttikotelo.

30. maaliskuuta 2014

Tallinnassa



Mummo viiletti muutaman päivän työreissulla Tallinn Music Weekillä.



Välillä piti toki murkinoida, ja yksi ruokapaikoista oli Sfäär. Ehdoton suositus, ravintolassa oli kiva sisustus ja hyvää ruokaa & juomaa. 


Aikataulu oli onneksi sen verran väljä, että perjantaina ehti piipahtaa Karnaluksissa. Tämä soma seepra tuli bongattua matkalla sinne.

Mummo oli jo miltei unohtanut, miten valtava valikoima Karnaluksissa onkaan... Seuraavalla kerralla täytyy ehdottomasti kirjoittaa ostoslista etukäteen valmiiksi - paikasta on tullut mummon Tallinnan reissujen vakiovierailukohde.

25. maaliskuuta 2014

Puikoilla


Kaiken ristipistoilun ohella mummo on ehtinyt myös neuloa. Villatakki valmistuu hitaasti mutta varmasti. Kyseessä on mummo suosikkiohje eli blogissakin jo useaan kertaan mainittu kässänopen painajaisen villatakki. Projektina on kuluttaa lankalaatikon loput seitsemän veljestä -kerät näihin takkeihin. Pikkutakkeja (hah!) syntynee tämän lisäksi vielä ainakin kaksi.

17. maaliskuuta 2014

Lempivaaran Iiris ja paljon sydämiä!


Kirjasuositus: Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Kertakaikkiaan ihana. 

Ps. Tämä oli mummon 200. postaus. Kippis sille!

16. maaliskuuta 2014

Hodari!



Mikäpä sisältäisi sinappia ellei hot dog! Hodarissa oli juuri sopivasti haastetta - pistelemistä piisasi, muttei liikaa. Seuraavaksi mummo suunnittelee nakkisämpylälle kaveria, hyviä vaihtoehtoja ovat ainakin ketsuppipurkki ja limsatölkki. Ranskikset lienevät liian vaikeasti toteutettavissa.

15. maaliskuuta 2014

Tomusokerikuorrutus ja suklaasydän





"Voi kehveli", ajatteli mummo aamulla herätessään. Sääennusteet pitivät kutinsa ja maa oli valkea. Onneksi viikon varrella sai jo maistiaisia keväästä. Tennarit jalassa kelpasi mutustaa jäätelöpuikkoa. Yksi mummon ystävistä myös totesi osuvasti tuohon lumipeitteeseen viitaten: "Tomusokerikuorrutus lähtee, kun vähän puhaltaa."

11. maaliskuuta 2014

Pisto pistolta


Ristipistotyön parissa on kulunut tunti poikineen. Hitsin hidasta puuhaa siis, mutta pikkuhiljaa kuva alkaa hahmottua!

10. maaliskuuta 2014

Kevään valo


Suorastaan pakko tohkeilla vielä uudemmankin kerran kevään mukanaan tuomasta valosta. Papan kanssa kävellessään mummo sen ymmärsi, kevät on vuodenajoista parhain.

Ps. Enää kolmisen viikkoa kesäaikaan. 

9. maaliskuuta 2014

Kolmen vyyhdin tuubi

  


Mummo on nauttinut viikonlopun auringonpaisteesta uusi huivi kaulassa. Lankakauppa Kerän ohjeella tehty tuubihuivi valmistui jo tovi takaperin, mutta hautautui sitten vahingossa hattuhyllyn perukoille. Onneksi eilen tuli pengottua hyllyä tavallista perusteellisemmin.

Huivi valmistui ältsin nopsaan kympin puikoilla, lanka on "kengännauhalankaa" eli Debbie Blissin Palomaa. Sopiva määrä tuubiin on kolme vyyhtiä, ja koska mummo ei osannut päättää, että punertavaa vai harmaata, päätyi mukaan molempia.

7. maaliskuuta 2014

Ristipistoraportti


Mummo on valinnut "välipalaksi" taistelevia metsoja pienitöisemmän kuvan. Vaan eipäs paljastetakaan aihetta vielä - kerrottakoon tässä vaihessa ainoastaan kaksi faktaa:

1. Kuvassa käytetään kuutta eri väriä.
2. Lopputulos sisältää sinappia. 

5. maaliskuuta 2014

Tuliaisia Kouvolasta


Mummo matkaili viime viikonloppuna Kouvolassa. Kulttuuriretkeen kuului Karkkipäivä-näytelmä Kouvolan teatterissa (mummo suosittelee!), ennen esityksen alkua ehdittiin kierrellä kaupungin keskustassa. Nämä somat reseptinauhaset oli suorastaan pakko ostaa tuliaisiksi ystäville.

Mummo ikuisti reseptit jo paikan päällä auringon paisteessa. Kevät on täällä, ja se on parasta se!