28. helmikuuta 2014

Somat silmukkamerkit



Tänään oli hyvä päivä, mummon silmukkamerkkirasia sai täydennystä. Succaplokin merkit ovat ältsin somia!

26. helmikuuta 2014

Asvaltti polttaa!




...no ei nyt sentäs polta, mutta asvaltti on sulaa! Lumi on poissa! Voi käyttää tennareita! Lisää huutomerkkejä!!!


Kaikkein parasta on kuitenkin kevään mukanaan tuoma valo.

Ps. Hipstamatic on kenkkuillut niin kovin, että kostoksi mummo kuvasi Instagramilla. Ja jos oikein tästä vielä hurjistuu, niin voisi ottaa käyttöön jär-jes-tel-mä-ka-me-ran.

25. helmikuuta 2014

Suuria suunnitelmia


Mummo on jo useamman vuoden ajan suunnitellut Taistelevat metsot -ristipistotyötä. Jujuna olisi tehdä se perinteisistä poikkeavin värein. Ykkössuosikkina ovat jo pitkään pysytelleet neonvärit, mutta pastellissävyt tulevat hyvänä kakkosena.

Asia eteni tällä viikolla ideasta hivenen lähemmäksi käytännön toteutusta, kun kuva pikselöitiin värien muuttamista varten. Ahaa-elämyksistä jäätiin kuitenkin kauas, koska vastaan tuli niin hirmuisen monta kysymystä. Mitkä värit? Minkä kokoinen työ? Millaista lankaa? Montako väriä on hyvä?

Kaikkien kysymysten turruttama mummo saattaa sittenkin työstää ensin jotain simppelimpää. Raporttia on luvassa, kunhan päätökset on tehty. Mummo kuittaa.

23. helmikuuta 2014

Paras aika vuodesta


Tulppaanit ovat mummon suosikkikukkia. Näin keväisin kelpaa, onhan tulppaanisesonki parhaimmillaan. Alkuviikosta voisikin ostaa niitä taas lisää...



22. helmikuuta 2014

Sieltä se tuijottaa


Tämä tuima herra omena tuli vastaan viikon varrella. Kaikessa pelottavuudessaankin varsin sympaattinen ilmestys oli suorastaan pakko ikuistaa.

Lystikästä lauantaita!

21. helmikuuta 2014

Haaveilua


Mummo on murukahvin ystävä, joten nyt kelpaa - sitä kaikkein parasta murkkaria on miltei puoli kiloa! Tänään tuli siis käytyä ostoksilla Kurvissa.

Kaikkein parasta on tosin perinteinen suodatinkahvi, mutta mummon keittiö on pieni, eikä siellä oikein ole sijaa kahvinkeittimelle. Tällä hetkellä päällä on hillitön asuntokuume, lisäneliöt kelpaisivat, ja yksi tärkeimpiä uuden kodin kriteerejä olisi isompi keittiö. Haave uudesta kodista pyörii ajatuksissa tiuhaan, sen huomasi esimerkiksi äsken Iittalan tehtaanmyymälässä, jossa tuli piipahdettua postireissun yhteydessä. Mummo tihrusti ihanaa Sarjaton-tarjoiluastiaa juuri sillä silmällä, että "tuollaisen voisi ostaa sitten kun on enemmän tilaa".

Ps. Hipstamatic kaatuilee puhelimessa yhtenään, siksi hieman hassu rajaus tuossa kuvassa. Kaikki loput otokset katosivat mystisesti jonnekin.

5. helmikuuta 2014

Suosituksia ja suunnitelmia


Viikot ja päivät ja kuukaudet kuluvat sellaista vauhtia, ettei mummo meinaa perässä pysyä. Minne tammikuu jo oikein katosi? Käsityötkin ovat jääneet vähemmälle, tosin ajatustyötä on tehty. Seuraavaksi puikoille pääsee jälleen kässänopen painajaisen villatakki.

Ja näin keskiviikkoillan kunniaksi mummo antaa kaksi suositusta:

1. Lounas ravintola Salvessa. Ihana paikka ja tunnelma!

2. Runebergin tortut. Koska Runebergin päivää vietettiin tänään, niin loppuviikosta tortut ovat varppina alennuksessa.