23. marraskuuta 2013

Harajuku Mummo!


Kuluvana syksynä mummo on tehnyt suorastaan ennätysmäärän reissuja. Pari viikkoa sitten kalenteriin ilmestyi työmatka Japaniin. 


Kohteena oli Tokio, ja kaupungissa näkyi jo paljon joulukoristeita. Ehkä sen innoittamana voisi ottaa koristeita esille myös kotona.  


Kirjaimista ei ottanut mitään tolkkua. 


Ja väkeä - sitä oli paljon!




Harajukussa sai hyvää ja kaunista kahvia. Harmi kyllä mummo ei nähnyt, miten nämä sydämet syntyivät.



Kaupungissa oli vielä syksyistä, suorastaan ruska päällä. Toista se oli Helsingissä, tänään kotiinpalatessa ulkona oli pilkkopimeää ja mittarissa yksi aste plussaa. Tulisipa pian kunnon talvi.

16. marraskuuta 2013

Villa Takki



Mummon keväällä aloittama villatakki alkaa viimein valmistua. Toukokuussa tuntui, että juhannuksena on valmista, mutta sitten tulivat lämpimät kelit, eikä villalanka inspiroinut yhtään. Toista se on nyt marraskuussa, kelpaa neuloa paksua villalankaa.

Tilkkasen irrallista otsikkoa selitettäköön sen verran, että jos mummo ikuna muuttaisi huvilaan, voisi sen nimi olla juurikin Villa Takki. Hieman realistisemmista asuntohaaveista kerrottakoon, että mikäli nykyisestä asunnosta on joskus muutettava, voisi seuraavassa kodissa olla kakluuni. 

Nykykotiaan mummo tosin ei ihan heppoisesta syystä vaihda. Muutaman kerran asunnonvaihto on tullut uniin - suorastaan painajaisia moiset, ja ne ovatkin päättyneet siten, että unessa on selvitelty, josko kaupat voisi vielä purkaa!

12. marraskuuta 2013

Reykjavik!


Islanti on jo vuosia ollut mummon unelmien matkakohde. Tänä syksynä visiitti tuohon pohjoiseen saarivaltioon viimein toteutui. Puhelimesta löytyi niin mukavia reissukuvia, ettei mummo malttanut olla tekemättä vielä yhtä Reykjavik-aiheista postausta.



Onni oli myötä, sillä reissun jokaisena päivänä paistoi aurinko. Valoa ja kirkkautta oli paljon enemmän kuin Suomessa tähän aikaan vuodesta. Aurinkolaseja ei tullut pakattua turhaan.





Talot olivat ihanan värikkäitä!



Sigur Rós tuli vastaan vain nimenä talon seinässä, noin muuten mummo kohtasi hirmuisen monta paikallista bändiä. Kaupungissa oli käynnissä Iceland Airwaves -festarit, ja keikkoja oli ihan kaikkialla, keikkapaikkojen ja kuppiloiden ohella esimerkiksi vaatekaupoissa. 


Hallgrímskirkjan tornista näki yli koko kaupungin. 



Reykjavik oli pieni, värikäs ja sympaattinen, juuri kuten tämä sen kaduilta bongattu paloposti. Mummo suosittelee.

10. marraskuuta 2013

Retkellä


Viime päivinä tai oikeastaan viikkoina mummo on kironnut syksyn pimeyttä. Arkena kaikki valoisa aika kuluu töissä, viikonloppuna sentäs on mahis käydä pihalla auringon vielä paistaessa. Tänään olikin mukava suunnata iltapäiväretkelle Vanhankaupungin koskelle.

Ja mikä parasta, retken alussa saattoi viilettää takki auki.


Kurpitsaherra tervehti matkan varrella. 


Määränpäässä koski kuohui ja pauhasi suorastaan ennätysmäisellä tarmolla. Kosken ylittävälle sillalle ei ollut mitään asiaa ilman sadeasua. Valokuvia saattoi sentäs ottaa kastumatta, mutta kuvaus piti suorittaa ripeästi, sillä pimeys saapui vauhdilla. Olisi pitänyt lähteä vieläkin aiemmin liikkeelle.

Retkieväänä oli kahvia, mutta sen juomista oli turha yrittää ikuistaa kamerakännykällä - siinä vaiheessa oli jo niin hämärää. Mukana oli tosin "oikeakin" kamera, mutta pysytään nyt ainakin toistaiseksi pelkästään Hipstamatic-kuvissa täällä blogissa.


Mummo toivoo, että pian sataisi lunta. Se valaisisi niin mukavasti. Toisaalta lumentulo päättäisi tennarikauden, eli puolensa tässä lumettomuudessakin.

5. marraskuuta 2013

Solmussa


Tilkkasen käsityöasiaa reissusta: Islantilaisen Umemin Notknot-tyynyjä oli tarjolla monessa Reykjavikin putiikissa. Tyynyn solmua ei kuulema saa auki, vaikka miten sinnikkäästi yrittäisi. Toistaiseksi tyyny jäi hankkimatta, mutta niitä myydään useammassakin nettikaupassa. Hmmm....


Tämän mainion viestin mummo bongasi kadulta. More love would be better. Kyllä!


Ja lisää tyynyjä. Niitä on nyt tullut kuvattua sen verran monta, että pitänee toteuttaa jonkinlainen sisustustyynyprojekti itse. Vielä kun osaisi päättää, että millaisen ja millä tekniikalla tekisi!

4. marraskuuta 2013

6 x kahvi







Mummo vietti juuri viisi päivää Reykjavikissa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla. Auringonpaisteen ja upeiden maisemien ohella kaupungista jäi mieleen hyvä kahvi. Reissuun mittaan tuli nautittua cappuccinoa kupillinen jos toinenkin...