30. kesäkuuta 2013

Herkuttelua


Eilen oli hassuin snägärireissu hetkeen. Alkuillasta pyöräreissulla huikoi, ja matkan varrella oli sopivasti Hampuris-kioski. Kasvishampurilainen ei mummoa houkutellut, joten tuli tilattua purilainen kananmunalla + kaikilla mausteilla. Erittäin hyvä, jaksoi taas polkea.

Myyjätär tosin hieman hämmentyi tilauksesta, ja laski sitä myöten ehkä hinnankin väärin, herkku maksoi nimittäin 1,20 euroa. Siitä ja snägärin kaurismäkeläisestä tunnelmasta olisi voinut helposti maksaa enemmänkin.


Eilen pääsi herkuttelemaan myös omatekoisilla karjalanpiirakoilla, joita oli tarjolla ystävän valmistujaisissa. Nam!

27. kesäkuuta 2013

Näistä tulee huivi


Kerästä tarttui tietty eilen mukaan myös lankaa. Mummon lankalaatikko oli toki jo valmiiksi täynnä, mutta Isager Tvinni -lankaa ei vaan voinut jättää sinne hyllyyn. Ohjekin on valmiina, näistä tulee huivi.

Kolme kahvia


Mummo teki eilen päiväreissun Tampereelle. Päivä ensimmäinen kahvikupillinen hörpittiin Pasilan asemalla.


Iltapäivätkahvit sai siemailla lankakauppa Kerässä.


Näsijärven rannalla tuli nautittua vain virvokkeita, ei kahvia. Keli oli mahtava.


Päivän päätteeksi iltakahvit Gastropub Nordicin tietovisan tuoksinnassa. 

Olipa mukava päivä!

25. kesäkuuta 2013

Jätskillä



Mummo on yleensä vannoutunut vanhanajan vaniljan ystävä, mitä siis jäätelömakuihin tulee. Eilen jäätelökioskilla piti kuitenkin odotella tovi myyjää, ja sillä aikaa saattoi kerätä rohkeutta uuden maun testaamiseen. Se kannatti, sillä sitruunalakritsijäätelö oli hurjan hyvää.

Jäätelönsyöntiä dokumentoitaessa ikuistui vahingossa myös mummon uusi kesämekko.

24. kesäkuuta 2013

Grillailua




Mummo vietti juhannusta kotosalla Helsingissä. Ohjelmaan kuului toki grillausta, mummo testasi uuden marinadin tofulle. Ainesosia oli kolme: Dijon-sinappi, fariinisokeri ja oregano. Sivellään savutofuun ja eikun grilliin. Hyvää tuli!

Takapihalla pöytä notkui aattoiltana herkkuja, kukin toi mitä toi ja ruoat syötiin yhdessä. Kaikkein parasta taisi silti olla naapurin Nikon levysoitin ja vanhat iskelmät.

19. kesäkuuta 2013

Tampere - Seinäjoki






Mummon postailutiheys on kesällä vähän niin ja näin. Reissua pukkaa, ja aurinkoisella kelillä kuuluu tiettykin olla pihalla.

Reissuilla on kiva piipahtaa uusissa ja erilaisissa kuppiloissa. Viime viikolla tuli testattua mainio Armas Tampereella, mummo suosittelee. Tampereelta matka jatkui Seinäjoelle ja Provinssirockiin. Festariruokailu ei tarjonnut suuria elämyksiä, keikat sen sijaan kyllä.

Reissuilun ohella mummo on ehtinyt myös juoda kahvia ja hengailla naapurin Lisa-koiran kanssa.

9. kesäkuuta 2013

Åbo





Kitkemisen ohella mummo ennätti myös herkutella Turussa. Perjantaina hampurilainen Rantakertussa, lauantaina salaattia Blankossa ja tänään pitsaa Tintåssa. Plus tietty kahvia ja jädeä. Ihan parasta!

Kitkijämummo


Mummo osallistui eilen Ruisrockin ympäristötalkoisiin eli oli Ruissalossa kitkemässä jättipalsamia. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, mutta pitkät housut olivat ehdottomat, kiitos nokkosten ja punkkien. 



Ruissalossa oli tosi kaunista. Oli myös metkaa nähdä festarialue ekaa kertaa ilman niitä festareita! 


Päivän mittaan silmä harjaantui, ja jättipalsami oli helppo tunnistaa. Se on vieraslaji, joka vaarantaa alkuperäisen kasviston olemassaolon.


Tervemenoa puskaan! Tuolla sitä jättipalsamia kasvoi, muttei juurikaan kasva enää.

2. kesäkuuta 2013

Loppuviikon seikkailut


Kahvia, munkkirinkeli ja pinaattipasteija - aivan kelpo kesälounas! 


Viikonloppuna oli ihana notkua puutarhassa ja lukea Hesaria. 


Mummo ennätti myös kavereille muuttoavuksi. Sillä reissulla tuli ohittelua talo, jossa Rudolf Koivu on asunut. 


Kesätöppöset pääsivät käyttöön! 


Mummon ystävä valmistui kulttuurituottajaksi. Juhlat kestivät aamuun asti, kahvit ja jäätelöt nautittiin tosin jo alkuillasta.


Heippa!


Kesällä ei sukkia tarvita. 


Mainion viikonvaihteen päätti elokuva To the Wonder. Vähintäänkin hämmentävä katselukokemus, hieman liian taiteellista jopa mummon makuun.