29. toukokuuta 2013

Keskellä viikkoa




Kesä on täällä! Sen tietää siitä, että Kumpulan maauimala on avannut ovensa. Mummo osti kausikortin ja kävi polskimassa altaassa. Uimisen jälkeen oli hurja nälkä, kelpasi syödä ruisleipää juustolla ja suolakurkuilla sekä siemailla viinimarjamehua.

Me gustan las mujeres


Vinkataanpas yksi niistä ihanista kasvisravintoloista, joissa mummo herkutteli piipahtaessaan Barcelonassa. Teresa Carles tarjosi makoisien ruokien lisäksi myös huikean hienon ruokalistan - niin hienon, että sellaisen olisi voinut ostaa mukaansa. Listoja oli kuulema lähtenyt asiakkaiden mukaan niin monta, että sellaisia oli erikseen myynnissä.


Omenamehupullon etiketti oli niin soma, että mummo miltei nappasi tyhjän pullon mukaansa.

27. toukokuuta 2013

Reissuilua


Blogin puolella on ollut hiljaista, sillä mummo on viettänyt aikaa ulkona. Pihalla kahvikin menee vaikka mustana!





Suurempi syy blogihiljaisuuteen on kuitenkin ollut visiitti Barcelonaan. Ihana kaupunki, ja kun seurueemme kaikki jäsenet sattuivat olemaan kasvissyöjiä, niin tuli testattua monta mainiota kasvisravintolaa. Aijaijai mitä herkkuja! 


Kaikkein parasta taisi silti olla kotiinpaluu - takapihan omenapuu oli puhjennut reissun aikana kukkaan.

13. toukokuuta 2013

Miltei valmista




Tänään oli toinen eli viimeinen ryijykurssi-ilta. Mummo oli ahkeroinut viikon mittaan, kuvio tuli valmiiksi. Parin viimeisen rivin ompelun lisäksi iltaan kuuluikin ryijyn viimeistelyä eli kampaamista ja pinnan tasoittamista.


Tämä opus sisältää monen monta kuvaa erilaisista ryijyistä. Mukana on myös The Ryijy eli Panu Puolakan virityskuvaryijy. Sellaisen mummo vielä joskus tekee.


Siinä se nyt on! Enää tarttee höyryttää reunat ja ommella saumat. 

9. toukokuuta 2013

Helatorstaina


Mummolla oli mainio helatorstai. Aurinko paistoi ja lämmitti, pihalla tarkeni hihattomassa paidassa. Kukkia istuttaessa tuli suorastaan hiki. 


Päivään kuului myös kiireetöntä kahvinjuontia Käpylän lippakiskalla (huh, että olikin hyvää kahvia).


Lakanat saattoi ripustaa ulos kuivumaan.


Illalla ehti vielä työstää ryijyäkin. Piti ommella ihan hetki vain - neljä tuntiahan siinä sitten hurahti kuin huomaamatta...

8. toukokuuta 2013

Sormet multaan


Mummo kävi tänään pihakukkaostoksilla naapurin Sannan kanssa. Väiski-koira oli tietty mukana, vanha herra vahti ostoksiamme asiaankuuluvalla vakavuudella ja arvokkuudella. 


Nyt on pelargoniat alaovella. Tervetuloa kesä!

Kevään lämpimin päivä



Kyllä kelpaa, ulkona tarkee jo farkkutakissa (tänään tarkeni paikoin jopa t-paidassa) ja postilaatikossa odotti Suuri Käsityö. Kaiken kukkuraksi huomenna on vapaapäivä. Oujee!

6. toukokuuta 2013

Ryijy!


Naapurin Heidi ehdotti mummolle viime viikolla ryijykurssille osallistumista. Ei tarvinnut kahta kertaa kysyä! 


Kurssi on hyvä askel kohti mummon haavetta, omin käsin ommeltua virityskuvaryijyä. 



Oikeastaan kaikkein haastavinta oli suunnittelutyö. 


Mutta sitäkään ei otettu liian vakavasti, välillä ehti hörppiä kahvia. 


Siitä se syntyy nukkalastan avulla.

5. toukokuuta 2013

Lettuja



Mummo arpoi tovin lettujen ja pannukakun välillä. Letut veivät voiton, niitä oli helppo paistaa juuri itselle sopiva määrä, pannaria olisi tullut koko pellillinen, eikä nyt hetkeen ole tiedossa vieraita.

Osan letuista mummo herkutteli vadelmahillon ja osan sokerin kera. Pitänee paistaa pian uudelleen, sen verran makoisaa oli.

4. toukokuuta 2013

Lisää kerroksia!



Mummo ei edes muistanut, että neulominen voi olla näin mukavaa ja koukuttavaa. Villatakin takakappaleesta on yli puolet jo valmiina. Lankaakin on kulunut jo kolme kokonaista kerää. 

Ja nyt kuluttamaan sitä lisää!

Vielä yksi kerros!


Villatakkiprojekti käynnistyi lupaavasti - takakappaletta on valmiina 19 senttiä. Ja tänä yönä taitaa valmistua vielä tilkkasen lisää... 

3. toukokuuta 2013

Villatakkiprojekti





Nyt loppui laiskottelu joksikin aikaa. Mummo on jo pitkään tuuminut, että haluaisi neuloa Muita ihania -blogista tutun Pilvenreunalla-villatakin. Eilen tuli viimein tilattua ohje Kerästä ja tänään hankittua langat Snurresta. Ihanaa luomuvillaa 15 kerää, huh!

1. toukokuuta 2013

Rispahommissa






Mummon vappu sujui rauhallisesti. Aattona ohjelmassa oli simakemuilua, vappupäivänä tuli vähän haravoitua takapihalla ja hengattua auringossa. Seuraa mummolle piti säksättävä orava, ja haravoinnin eli rispahommien jälkeen nautittujen kahvien aikana ympärillä pörräsi myös jättiläismehiläinen. Siitä ei sentäs saanut kuvaa, orava kun poseerasi yllättävän säyseästi.