29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantaina





Mummolla on ihana pitkäperjantai takana. Auringonpaistetta, kahvittelua, Domino-keksejä, lehdenlukua, ystävä piipahti kahvilla. Ei kiirus mihinkään. Iltakävelylläkin oli vielä valoisaa + ulkona tuoksui ihan kevät. Pienistä asioista tulee hyvä mieli.


Ainoastaan viherpeukaloasioissa tuli hieman takapakkia, kiinanruusun lehdet kuivuvat, vaikka kasvia hoitaisi huolella. Uusiakin lehtiä onneksi pukkaa, joten peliä ei ole vielä menetetty täysin!


26. maaliskuuta 2013

Tiistaina



Tavallista tiistai-iltaa on hyvä viettää esimerkiksi tekemällä lämpimiä voileipiä ja juomalla jaffaa. Kaiken ohessa voi neuloa uutta pipoa, joka saa tietty kevään kunniaksi olla ärhäkän värinen!

25. maaliskuuta 2013

Ruusuja

 


Tulppaanit ovat parhaita, mutta ruusutkin somia. Mummo sai lauantaina sekä kimpun että collegen. Kyllä nyt kelpaa!

17. maaliskuuta 2013

Et ole yksin


Mummo on viettänyt miltei koko viikonvaihteen J. Karjalaisen seurassa. 



Jo syksyllä hankitut välihousut pääsivät viimein tositoimiin. Burtonin kuosi on hienoin ikuna.


Kävelyretkellä oli jo paikka paikoin sulaa maata. Sieltä se kesä tulee!

16. maaliskuuta 2013

Vapaapäivänä



Puuhastelua kotosalla, Hesarin lukemista, murukahvia, uusien levyjen kuuntelua, vähän siivoilua. Niistä on paras vapaapäivä tehty.

13. maaliskuuta 2013

Keräilyä


Mummolla on useita keräilykohteita, joita kaikkia yhdistää se, että keräily on alkanut "vahingossa". Ensimmäisenä kaappiin alkoi kertyä Arabian muumimukeja, tätä nykyä niitä taitaa olla jo päälle 40. Välillä järjen ääni kuiskaa, että kokoelma voisi olla jo kasassa. Vaan siinä vaiheessa, jos myyntiin tulee muki, jonka kylkeä koristaa taikuri panttereineen tai näkymätön Ninni tai noita ja Aliisa, niin...

Keittiön kaappien päällä puolestaan majailee useita posliinisia maitokannuja - niiden seuraksi mahtuisi vielä jokunen lisää.

Lähellä mummon sydäntä ovat myös lego-hahmot, joita napottaa monen monta ihan vieri vieressä eteisen peilin päällä. Kokoelmaan kuuluu myös muutama avaamaton lego-paketti, joista yksi unohtui viimeksi esille, kun kolmevuotias Nuutti tuli kylään. Pikkumies piti mummoa täysin kajahtaneena, kun kuuli, ettei hienoa ja houkuttelevaa pakettia aiota avata lainkaan - siinä oli hieman selittämistä!

11. maaliskuuta 2013

Kahvittelua



Kahvinjuonti kaikessa rauhassa on oikeastaan parasta, mitä mummo tietää. Tai ainakin kaikkien asioiden top viitosessa!

Kuva-arvoitus


Etsi kuvasta kuplavolkkari!

10. maaliskuuta 2013

Ladulla





Mummo pisti sukset jalkaan toista kertaa sitten 1990-luvun. Kevätauringon paisteessa kelpasi sivakoida, ja koska reitti ei ollut superpitkä, edes väärä voitelu ei haitannut menoa. Ensi talveksi voisi hankkia ihan ikiomat sukset ja monot.

Matin rompetta



Nyt on mummolla kauniit ohutreunaiset kahvikupit. Ihana astiasto löytyi mikkeliläisestä osto- ja myyntiliikkeestä nimeltä Matin rompetta. Arabian Anni-sarjan lautasia on kuusi, kuppeja viisi. Yksi kupeista siis uupui, mutta onpahan varalautanen - ja harvoin mummolla edes on yli neljää kahvivierasta kerralla.

Liikkeessä oli myös metka valikoima vinyylejä, tällä kertaa niistä mikään ei tarttunut mummon matkaan. Kuva oli kuitenkin otettava!

2. maaliskuuta 2013

Maaliskuu!


Huh, viikko hujahti ihan hujauksessa, ja sehän on jo maaliskuu. Kevät tekee tuloaan ja ältsin hyvä niin. Päivisin on saanut nauttia auringosta ja iltaisin mummolla on piisannut hoppua, torstaina muun muassa oli hitsin huikea Biffy Clyron keikka. Tänään puolestaan ohjelmassa on Minä ja Ville Ahonen. Ensi viikolla toivottavasti ehtii taas keskittyä olennaiseen eli neulomiseen.

Keikoilla on kivaa, mutta niin on kotonakin!